Türkiye’yi 6 lider yönetecek

Türkiye’yi 6 lider yönetecek
Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili “Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir, bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır” dedi.Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet...

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili “Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir, bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin il başkanlarına 6 Kasım’da seçim olacakmış gibi alanlarda olmaları talimatı vererek, “Seçim kampanyamız fiilen başlamıştır” dedi.

Davutoğlu özetle şöyle konuştu:
“İlkeler yerine şahıslar öne çıkarmak ülkeye ihanet etmektir. Biz birbirimize bu taahhütle bağlıyız. Biz sitem kuracağız yeni cumhurbaşkanı ya 6 liderden biri olur ya dışarıdan biri olur, bu ilkeler üzerinde onun taahhüdünü isteriz ve cumhurbaşkanı ilkeler üzerinden bir garantör olur. Aday ilan edildikten sonra o aday tek başına hareket edecekse ortak bir aday çıkarmanın ne anlamı var? Biz o masadayken sadece bir aday belirlenmeyecek önümüzdeki dönem Türkiye’nin kaderi belirlenecekse o kaderde söz sahibi oluruz. Bunun önündeki hiçbir kısıtlamayı kabul etmeyiz. Ortak aday kim olursa olsun Türkiye’yi 6 genel başkanın ortak iradesi yönetecektir bunun için gerekli yasal düzenlemeler yapılacaktır.”