Türkiye’yi bıraktı dünya mafyasını izliyor

Türkiye’yi bıraktı dünya mafyasını izliyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hangi mafyanın hangi ülkede kök salmaya çalıştığını takip ettiklerini belirterek, dünyada bazı adaların “suç adası” haline getirildiğini söyledi.Antalya Belek Turizm Merkezi’nde düzenlenen...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hangi mafyanın hangi ülkede kök salmaya çalıştığını takip ettiklerini belirterek, dünyada bazı adaların “suç adası” haline getirildiğini söyledi.

Antalya Belek Turizm Merkezi’nde düzenlenen KOM Stratejik Araştırmalar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Soylu, dünyanın en büyük tehditlerinden birinin mali suçlar olduğunu söyledi. Özellikle vekalet savaşlarına aktarılan paraların, kara paraların yaygınlaşıyor olmasına yönelik bambaşka noktalarda yeni tedbirler almaya yönelttiğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

“Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya dahil dünyanın birçok ülkelerinde organize suç şebekeleri ve mafya tipi örgütlenmeler neredeyse suç gelirlerinin yaygınlaşması gibi fiziki olarak ülkelerde kök salmaya çalışıyorlar. Bunu hep beraber görüyoruz. Hangi mafyanın hangi ülkede kök salmaya çalıştığını birlikte takip ediyoruz. Kamu düzenini tehdit etmeye çalışan bir tabloyla da dünyada karşı karşıyayız. Dünyada bazı adaları suç adası haline getirdiler. Buna hep beraber şahidiz ve etkilerini görüyoruz.

SUÇ ÖRGÜTÜ YÖNETİCİLERİ İÇERDE
Kravat takan, beş yıldızlı otellerde soygun yapmaya çalışanlara bu ülkenin tahammülü yoktur. Kim olursa, hangi şekilde olursa olsun müsamaha etmeyeceğiz. Türkiye’nin birçok organize suç örgütü yöneticisi ya içeridedir ya da dışarı çıkmak zorunda kalmıştır, kaçmıştır. Bu ülkede suç işlenmesini ve suçun üzerinden gelir elde edilmesine tahammülümüz söz konusu değildir”

GURUR DUYMAYANLARI HAİN İLAN ETTİ
Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı’nın Antalya’daki şube müdürleri toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın aile şirketine ait Baykar Teknoloji’yi öven Soylu, “Sıra sıra dizilmiş İHA’lar, dünyanın birçok ülkesi kuyruğa girmiş, ‘Biz de alabilir miyiz‘ müracaatında bulunduğu o tablo, bu ülkenin bir evladı olarak bize ayrı bir gurur vermiştir. Bununla gurur duymayan hain oğlu haindir” dedi.