Türkkan’dan dokunulmazlık açıklaması: ‘Şehit yakını değil provokatör’

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 7, 2023 / 02:03

Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon 11 Ocak Çarşamba günü toplanacak. Komisyon gündeminde CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyaları olacak. Türkkan hakkında da ‘hakaret’ ve ‘etkili eylem’ suçlarından milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanmıştı.

İYİ Partili Türkkan dokunulmazlık dosyasının ele alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Türkkan, 5 Kasım 2021 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında tepki gösteren bir kişi ile yaşadığı hakaret içerikli diyaloğa dair, “5 Kasım 2021 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde, daha önce Sayın Akşener’e sosyal medya yoluyla hakaret ve küfür eden provokatör bir şahıs, şehit yakını olarak karşımıza çıkmıştır. Bu kişinin Bingöl’e özel olarak getirildiği, planlı bir olayın parçası olduğu bilinmekle birlikte, devam eden süreçte AK Parti iktidarı tarafından işe yerleştirilerek ödüllendirilmiştir” dedi.

‘BU KİŞİNİN RESMİ BİR ŞEHİTLİK KAYDI BULUNMAMAKTADIR’

“Şehit yakını” olduğu iddia edilen kişiye dair “Kaldı ki şehit olduğu söylenen kişinin şehit olup olmadığı belli olmamakla birlikte, bu kişi üzerinden sanki şehit bir polis, ya da şehit bir asker algısı yürütülmektedir” ifadelerini kullanan Türkkan, “Şehit olduğu söylenen kişinin belki de teröristlere yardım götürürken mayına basmış olabileceği de göz ardı edilmemelidir. Çünkü bu kişinin resmi bir şehitlik kaydı bulunmamaktadır. Olayın öznesi şehit yakını değil, provokatör bir şahıstır” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top