Türkler ABD’ye kaçak girişlerde rekor kırıyor

Türkler ABD’ye kaçak girişlerde rekor kırıyor
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, AB üyesi ülkelere ilticada üçüncülüğe yükselen Türk vatandaşlarının Meksika üzerinden ABD’ye kaçak girişlerde rekora gittiğini açıkladı.Toprak, ‘Haftalık...

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, AB üyesi ülkelere ilticada üçüncülüğe yükselen Türk vatandaşlarının Meksika üzerinden ABD’ye kaçak girişlerde rekora gittiğini açıkladı.

Toprak, ‘Haftalık Değerlendirme Raporu’nda ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi verilerine göre Türkiye’den kaçak sığınmacı girişlerinin olağanüstü boyutta arttığını, 2022 yılsonu itibarıyla 24 bin 362 Türk vatandaşının Meksika üzerinden kaçak giriş yaparak sığınma başvurusunda bulunduğunu belirtti. Toprak şunları ifade etti:

GEREKÇELER SİYASİ, DİNİ VE CİNSEL YÖNELİM
“Neredeyse dünyanın bir ucundan okyanusları aşarak önce Meksika’ya ve oradan da Meksikalı insan tüccarları ve kaçakçılar tarafından kaçak şekilde ABD’ye geçirilen T.C. vatandaşlarının son yıllarda katlanarak artması ABD’de de şaşkınlıkla karşılanıyor. Yakalanan, sığınma başvurucuları arasında hukukçu, mühendis, yazılımcı, doktor, akademisyen vb. eğitimli, meslek sahibi çok sayıda kişi yer alıyor. ABD yasaları uyarınca Arizona ve Teksas’taki cezaevlerine, yabancı kamplarına yerleştirilen binlerce Türk’ün çıkarıldıkları mahkemelerde ağırlıkla siyasi olmak üzere, dini ve cinsel yönelimleri nedeniyle yaşamlarının tehlikede olduğunu belirterek iltica talep ettikleri resmi verilere yansıyor.”

Toprak, “Onları özgür, güvenli, refah içinde ve insanca yaşama olanağından yoksun bırakarak, gerçek dramı görmezden geliyor! İnsanımıza ülkesinde özgür ve insanca yaşamayı çok gören iktidar, vatandaşlarımızı insan kaçakçılarının eline mahkum ediyor” dedi.