TÜSİAD’ın hedefi teknolojik yetkinlik

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 20, 2023 / 12:30

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD Ankara Temsilciliği’nin “Teknoloji Standartları ve Standarda Esas Patentler (SEP) Yol Haritası” tanıtım toplantısına katıldı. Başkan Turan, “Ülkemizde sürdürülebilir bir inovasyon ekosisteminin yaratılması, yerli teknolojilerin ülkemizde geliştirilmesi, kullanma yetkinliğinin artırılması ve bu teknolojilerin standartlarda yer alarak bu alandaki söz sahibi ülkeler konumuna gelmemiz önemli hedeflerimiz arasındadır” dedi.

Toplantıda, özel sektör, kamu ve akademinin katkılarıyla hazırlanan, konuyla ilgili ihtiyaçları ve atılması gereken adımları anlatan, uluslararası örneklerin yanı sıra insan kaynaklarından finansmana, farkındalıktan politika geliştirmeye kadar 8 farklı alanda toplam 43 eylem önerisini içeren yol haritası kamuoyuyla paylaşıldı.

YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM KAZANDIRIYOR
TÜSİAD Başkanı Turan, AB, ABD ve Çin gibi hızlı davranan ekonomilerin “yeşil ve dijital” dönüşümün getirdiği rekabet avantajından faydalanmaya başladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin bu süreçteki konumunun belirlenmesinde baş aktörlerden biri küresel rekabette önemli bir oyuncu olma potansiyeli taşıyan sanayimiz olacak. Ülkemizde sürdürülebilir bir inovasyon ekosisteminin yaratılması, yerli teknolojilerin ülkemizde geliştirilmesi, kullanma yetkinliğinin artırılması ve bu teknolojilerin standartlarda yer alarak bu alandaki söz sahibi ülkeler konumuna gelmemiz önemli hedeflerimiz arasındadır. Teknoloji standartları konusuna stratejik bir bakış açısıyla yaklaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bunu, ulaşmak istediğimiz güçlü ve sürdürülebilir sanayinin inşası için gerekli görüyoruz.”

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, teknoloji standartlarında söz sahibi olmanın, ülkelere ve şirketlere rekabette maliyet avantajı ve AR-GE’ye yapılan yatırımları geri döndürmenin etkin araçlarından birine sahip olma imkanı sunduğunu dile getirdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top