Tutanağı unuttu Yavaş’a salladı

Tutanağı unuttu Yavaş’a salladı
11 kentte büyük yıkıma sebep olan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, AFAD koordinasyonuyla kentte destek çalışmalarına katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni...

11 kentte büyük yıkıma sebep olan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün, AFAD koordinasyonuyla kentte destek çalışmalarına katılan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni görmediğini iddia etmesi tartışma yarattı.

Habertürk canlı yayınına katılan Güngör, “Başkan gelmiş, gitmiş… Burada kendisini görmedim, ne yaptıklarıyla ilgili bilgimiz yok” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un “Bir yer tahsis etmişsiniz onlara. Büyük bir alan, orada çalışma yapıyorlarmış” demesi üzerine Güngör, “Benim bir bilgim yok. ABB Başkanını ben görmedim. Buraya geldiği ifade ediliyor. Ama nasıl bir çalışma yaptığını bilmiyorum. ABB bizim KASKİ’den malzeme istemiş. Böyle bir teklif gelmiş sadece bunu biliyorum. Bunun dışında ne yaptılar bilmiyorum” diye konuştu.



CHP: PEKİ BUNLAR NE?
Güngör’ün açıklamaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş Deprem Koordinasyon Merkezi” adlı belge ve tutanakları Twitter hesabından yayınladı. Öztunç, paylaşımında “Peki bunlar nedir sayın Hayrettin Güngör? Ankara Büyükşehir Belediyesini görmedim diyorsun. Sizin hizmetinize verilen araçların listesi bak bu. Teslim alan da sizin Fen İşleri Daire Başkanınız. Hem de imzalı. Belediye başkanı olarak yapılanlardan bu kadar mı habersizsiniz?” diye tepki gösterdi.