Tutankhamun’un hazinesi İstanbul’a geliyor

Tutankhamun’un hazinesi İstanbul’a geliyor
3300 yıldan uzun bir süre önce 9 yaşında tahta çıkan, “Çocuk Kral”, “Altın Kral” gibi lakapları olan Tutankhamun’un mezarında bulunan paha biçilmez eserler, Ocak 2023’te UniqExpo’da İstanbullularla buluşacak.Altın...

3300 yıldan uzun bir süre önce 9 yaşında tahta çıkan, “Çocuk Kral”, “Altın Kral” gibi lakapları olan Tutankhamun’un mezarında bulunan paha biçilmez eserler, Ocak 2023’te UniqExpo’da İstanbullularla buluşacak.

Altın Firavun Tutankhamun’un Hazinesi ilk kez Türkiye’ye geliyor. Sergi, İstanbul UniqExpo’da ocak ayında tarih ve sanat severlerle buluşacak. Sergide, aralarında Tutankhamun’un mezar odasından çıkan som altın tabutu, altın ve değerli taşlardan yapılmış dünyaca ünlü ölüm maskesi, savaş arabası, silahları ve mobilyaları gibi günlük eşyaları arasından seçilmiş paha biçilmez 400’ün üzerinde eserin birebir replikaları yer alıyor.



Tutankhamun’un Hazinesi’ne ait 5 bin parçadan oluşan orijinal koleksiyon, mezarın keşfedilişinin 100. yılı şerefine Kahire’de, Gize Piramitleri’nin karşısında inşa edilen Büyük Mısır Müzesi’ndeki yeni evine kavuşurken, ehil zanaatkar ve uzmanlar tarafından özenle üretilen birebir kopyaları eş zamanlı olarak İstanbul’da sergilenecek. 

Level Event Solutions tarafından düzenlenen serginin kesin tarihi ve bilet satışlarıyla ilgili bilgiler, çok yakında açıklanacak.