Tutuklu gazeteciler cezaevinden seslendi: Direneceğiz!

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 22, 2020 / 06:13

İstanbul Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu gazetecileri ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ziyaret çıkışı yaptığı açıklamada 24 Haziran’da ilk kez hâkim karşısına çıkacak basın çalışanlarının serbest bırakılmasını istedi, “Artık haberden terör, gazeteciden terörist yaratılmasından vazgeçilmelidir” dedi.
“Zaten haksız hukuksuz cezaevinde yatırılan gazetecilere yönelik tecrit salgın döneminde daha da ağırlaşmış durumda. adaletsizliğin bir an önce bitmesi lazım” diyen Çakırözer, Oda TV’den Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Yeniçağ’dan Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi’nden Ferhat Çelik ile Aydın Keser ve yazar Ahmet Altan’ın mesajlarını paylaştı:
Tutuklu gazetecilerden Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu mesajında “Tutuklandığımız günden bu yana 4 aydır tecrit altındayız. Eşimi üç ay sonra bugün ilk kez gördüm. Burada salgın nedeniyle tüm cezaevlerinde uygulanan bir tecrit var. Ama bir de bu davaya, bizlere özel bir tecrit var. Geldiğimizden beri her birimizi 4 aydır tek başımıza tutuyorlar” derken,
Barış Pehlivan da “Şaşırma duyusunu yitirmemeye, alışmamaya çalışıyorum. Biz bu iddianameler gibisini çok gördük. Ama ‘bunlar böyle’ diye bu hukuksuzluğu kabullenemeyiz. Bir fotoğraf yüzünden 4 aydır tutukluyuz. Fotoğrafta siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar demişiz. Hayır, ‘siz MİT mensuplarını fotoğrafladınız’ deniyor” ifadelerini kullandı.
Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser yaşadıkları tecritin boyutunu “24 Haziran’da neyin savunmasını yapacağız ben de bilmiyorum. Sohbet hakkımız bile yok burada. Artık kendi kendimle konuşur hale geldim. Bu sağlıklı değil. Adnan Oktarcılar bir dilekçe verse istedikleri yapılıyor. Ama bizim bir arada kalma dilekçelerimizin birine bile yanıt verilmedi” cümleleriyle anlattı.
24 Haziran’da ilk kez hakim karşısına çıkacak olan gazeteciler için özgürlük çağrısında bulunan CHP’li Çakırözer, “Bu gazeteciler bildikleri işi yapmış, haber yapmış. Ortada hiçbir suç unsuru yok. Derhal serbest bırakılmaları gerekir. Cezaevinde gördükleri tecrit de ayrı bir cezalandırma. ” şeklinde konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top