Tutukluluk bitti, hapis sürüyor

Tutukluluk bitti, hapis sürüyor
Dört ay önce verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözlerinden dolayı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan ve dört gün önce tutuklanan Gülşen, dün...

Dört ay önce verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözlerinden dolayı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan ve dört gün önce tutuklanan Gülşen, dün tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine ev hapsi koşuluyla tahliye edildi.

Sanatçı Gülşen için “Şüpheli, yapılan itiraz üzerine asliye ceza mahkemesi tarafından konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla tahliye edilmiştir” kararı alındı.

Gülşen’in avukatı Emek Emre, tahliye kararı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ev hapsi kararının hukuka uygun olmadığını söyledi.

Emre, “İtirazımızın kabul edildiğini gördüğümüz için çok mutluyuz. Ev hapsi, kişi hürriyetini bağlayıcı bir tedbir. Cezaevinde koşullarında olmamak sevindirici. Ama bu tedbirin kaldırılması yönünde hukuki girişimlerimiz olacak” dedi.

Gülşen, 25 Ağustos’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi olan “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Şarkıcı Gülşen’in, ifadesinde İmam Hatiplileri kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla konuşmadığını belirterek “En yakın arkadaşımla yaptığım esprinin insanları kışkırtıcı bir şekilde yorumlanmasını kabul etmiyorum. Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur” dediği bildirilmişti.

Gülşen’in avukatı Emek Emre ise “Tutuklama tedbirinin orantısız olduğunu düşünüyoruz” diyerek tutukluluğa itiraz ettiklerini açıklamıştı.

Gülşen tutuklanmadan önce sosyal medya üzerinden söylediklerinden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür dilediğini belirten bir mesaj yayımlamıştı.