Twitter CEO’su özeleştiri yaptı

Twitter CEO’su özeleştiri yaptı
TwItter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabının kapatılması kararının doğru olduğunu söyledi. Ancak Dorsey, tehlikeli bir emsal karar aldıklarını da kabul etti. Jack Dorsey, hesabın kapatılmasından...

TwItter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey, ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabının kapatılması kararının doğru olduğunu söyledi. Ancak Dorsey, tehlikeli bir emsal karar aldıklarını da kabul etti. Jack Dorsey, hesabın kapatılmasından dolayı büyük bir mutluluk duymadığını vurguladı. Dorsey, Trump’a daha önce yaptıkları “net uyarı” sonrası hesabı kapatmak zorunda kaldıklarını belirtti.
Olağanüstü ve savunulamaz bir durumla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Dorsey, tüm kararlarında öncelikle kamu güvenliğinin tesisine odaklamaya çalıştıklarını kaydetti. Dorsey, bununla birlikte aldıkları kararın, internetin açık ve özgür bir ortam olması üzerinde sonuçları olacağını da söyledi. Dorsey, “Bu tür adımlar kamusal alanda yürütülen tartışmada görüş ayrılıklarına neden oluyor. Bizi bölüyor. Ve benim tehlikeli olduğunu düşündüğüm bir emsal yaratıyor” dedi.
ÖZELEŞTİRİ DE YAPTI
Jack Dorsey, Twitter’ın kendi platformlarında sağlıklı bir diyaloğu teşvik etmek için yeterince gayret göstermediğini belirterek özeleştiri de yaptı.

FACEBOOK’TAN ÇALIŞANLARINA LOGOLU GİYSİ UYARISI
Facebook yönetimi, Donald Trump’ın hesabının askıya alınmasının ardından çalışanlarına, fiziksel saldırı tehdidinden korunmaları amacıyla şirket logosu bulunan giysiler giymemeleri yönünde uyarıda bulundu. Facebook, ABD Kongre Binası baskını sonrası Trump ve ailesinin hesaplarını “süresiz olarak” askıya almıştı.

TARİHE GEÇTİ
ABD’de Temsilciler Meclisi, Donald Trump’a yönelik azil maddesini onayladı. Bu sonuçla Trump, Temsilciler Meclisi’nde iki kez azli istenen Başkan olarak tarihe geçti. Cumhuriyetçiler’den 10 üye Trump aleyhinde oy kullandı. Trump oylamada, “isyana teşvik” ile suçlandı. Azil maddesi, bundan sonra Senato’da oylanacak. Senato’nun 19 Ocak’tan önce davayı görüşmek için toplanması beklenmiyor. Seçilmiş Başkan Joe Biden ise 20 Ocak’ta göreve başlayacak.