TwItter ve Whatsapp yeni özelliklerini duyurdu

TwItter ve Whatsapp yeni özelliklerini duyurdu
Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Twitter’a sesli tweet özelliği gelirken, mesajlaşma uygulaması Whatsapp ise kullanıcılar arasında para transferi yapmalarına imkan sağlayan özelliğini kullanıcılarına sundu.Hayatımızın...

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan Twitter’a sesli tweet özelliği gelirken, mesajlaşma uygulaması Whatsapp ise kullanıcılar arasında para transferi yapmalarına imkan sağlayan özelliğini kullanıcılarına sundu.


Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen Twitter yeni özellikleri kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Gelen son özellik ile kullanıcılar artık yazılı tweetlerin yanı sıra sesli tweetler de atabilecek. Sesli tweet özelliği şimdilik sadece İOS kullanıcılarına sunulurken,kullanıcılar en fazla 140 saniyeye kadar sesli tweet atabilecek. Özellik kısa süre içerisinde tüm işletim sistemlerinin kullanımına açılacak.


WHATSAPP’TA PARA TRANSFERİ DÖNEMİ
Bir diğer yeni özellik ise popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a geldi. Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan Whatsapp, kullanıcıların birbirlerine para transferi yapmalarına olanak sağlayan özelliğini duyurdu.
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in Facebook hesabı üstünden Brezilya’da yaşayan kişilerin WhatsApp’tan para gönderip alabileceğini duyurdu.
Özellik ilk olarak Hindistan’da denenmeye başlanırken, sistem Facebook Pay üzerinden çalışıyor. İlk olarak 2018’de Hindistan’da denenmeye başlanan özellik Facebook Pay üzerinden kullanılıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu bireysel kullanıcılar için ücretsiz olacak ancak işletmelere ödeme almak için bir ücret talep edilecek.