Üç ilde eylem yasağı

Üç ilde eylem yasağı
Sınır ötesi operasyonlarda PKK’ya karşı kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin basın açıklaması yapılmak istenmesi üzerine Diyarbakır, Gaziantep ve Bingöl’de eylem yasağı getirildi.İstanbul-Şirinevler›de...

Sınır ötesi operasyonlarda PKK’ya karşı kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin basın açıklaması yapılmak istenmesi üzerine Diyarbakır, Gaziantep ve Bingöl’de eylem yasağı getirildi.

İstanbul-Şirinevler›de basın açıklaması yapmak isteyen HDP›lilere de polis müdahale etti. Olaylarda, HDP İl Eşbaşkanı Ferhat Encü de dahil olmak üzere birçok kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Diyarbakır’da Mezopotamya Kayıp Yakınları Derneği, sınır ötesi operasyonlarda PKK’ya karşı kimyasal silah kullandığı iddiaları üzerinde Koşuyolu Parkı’nda basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak Diyarbakır Valiliği yazılı bir basın açıklaması ile kentte bir gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı koyulduğunu duyurdu.

Gaziantep Valiliği de kent genelinde kamu düzeninin korunması amacıyla tüm gösteri ve etkinliklerin 7 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Bingöl Valiliği de kent genelinde dünden geçerli olmak üzere 15 gün süreyle toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylem yasağı getirildiğini bildirdi.