Üç isme siyasi yasak talebi

Üç isme siyasi yasak talebi
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Zeki Üçok ve röportaj verdiği Cumhuriyet gazetesi yazarları Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı, haklarında...

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Zeki Üçok ve röportaj verdiği Cumhuriyet gazetesi yazarları Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı, haklarında ‘siyasi yasak’ talep edildi.

Cumhuriyet’tin haberine göre, iddianamede Savunma Bakan Yardımcıları Muhsin Dere, Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Yunus Emre Karaosmanoğlu müşteki olarak yer aldı.

İddianamede, Barış Pehlivan için istenen cezada ‹Onlar oldu şerefli, biz olduk şerefsiz’, ‹Telefondaki örgüt lideri’ ve ‹Sen misin Erdoğan’ı dinleyen’ başlıklı yazılar delil olarak gösterildi. Barış Terkoğlu’nun, Ahmet Zeki Üçok ile yaptığı “Biri Bylokçu diğeri işbirlikçi” başlıklı röportajı ile “Alışmak görmekten daha kolaydır” yazısı da iddianamede yer aldı.

İddianamede Pehlivan’ın ‘’Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile kamu görevlisine karşı görevinden dolayı zincirleme şekilde alenen hakaret”, “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alnen hakaret”, ve “Zincirleme şekilde iftira” suçlarını işlediği belirtildi. Terkoğlu’nun kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve zincirleme iftira suçlarını işlediği, Ahmet Zeki Üçok’un ise kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçlarını işlediği iddianamede belirtilerek, şüphelilerin hakaret ve iftira suçlarından cezalandırılması istendi.

Ayrıca şüpheliler hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen güvenlik tedbirlerinin ayrı ayrı uygulanması talep edildi. Bu madde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza ile aynı kapsamda yer alıyor. Bu ceza ‘siyasi yasak’ anlamına da geliyor.