Üç kadının hedefi Elysee Sarayı

Üç kadının hedefi Elysee Sarayı
Fransa'nın en köklü sağ partisi Cumhuriyetçiler (LR), 2022'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağı temsil etmesi için İle de France Bölge Başkanı Valerie Pecresse'i seçti. Aşırı sağcı aday Marine Le Pen...

Fransa'nın en köklü sağ partisi Cumhuriyetçiler (LR), 2022'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağı temsil etmesi için İle de France Bölge Başkanı Valerie Pecresse'i seçti. Aşırı sağcı aday Marine Le Pen ve sosyalistlerin adayı Anne Hidalgo'dan sonra Pecresse, Macron'un karşısındaki 3'üncü kadın aday olacak.

Voice of America’dan Arzu Çakır’ın haberine göre dün açıklanan ikinci tur seçimlerin ardından, Valerie Pecresse yüzde 61 oyla, Cumhuriyetçiler'in "ilk kadın cumhurbaşkanı adayı" seçildi. Pecresse, partililerine, "Sağ, ülke siyasetine geri döndü. Otorite, özgürlük ve onur geri döndü. Cumhuriyetin düşmanları karşısında titremiyorum. Kazanmak için her şeyi yapacağım” sözleriyle seslendi.

ELYSEE'NİN PATRONU KADIN OLUR MU?

Macron'un karşısında üç kadın adayın bulunması, "Bu sefer Elysee'nin patronu bir kadın olur mu?" sorusunu daha da güçlendirdi. Anketlere göre Pecresse'in şimdilik, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 10-11 oranında oy alması bekleniyor. Macron'un yakın çevresi, seçimlerde Valerie Pecresse'in "gerçek bir tehlike" olduğu uyarısında bulunuyor.