Üç liderin Kiev planı

Üç liderin Kiev planı
Ukrayna, Rusya’ya karşı savaşında her geçen gün yenilgiye bir adım daha yaklaşırken savaşın ilk günlerinde art arda destek açıklamaları yapan Batı’dan umduğu desteği bulamıyor.Kendi ülkelerinde de Kiev’e destek konusunda...

Ukrayna, Rusya’ya karşı savaşında her geçen gün yenilgiye bir adım daha yaklaşırken savaşın ilk günlerinde art arda destek açıklamaları yapan Batı’dan umduğu desteği bulamıyor.

Kendi ülkelerinde de Kiev’e destek konusunda eleştiri alan Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin birlikte Kiev’e gidecekleri öne sürüldü.

DW Türkçe’nin haberine göre, Bild gazetesinin pazar günü baskısında, Fransız ve Ukraynalı kaynaklara dayandırdığı bir haber yer aldı. Buna göre üç lider, ay sonunda yapılacak G-7 zirvesi öncesinde Kiev‘e gidecek. Konuyla ilgili medya kuruluşlarının Alman hükümetine bilgiyi doğrulatma başvuruları sonuçsuz kalırken Élysée Sarayı, söz konusu bilgiyi doğrulayamayacağını duyurdu. Gözlemciler, Fransa’da ilk turu bugün yapılan genel seçimler öncesinde bu tür açıklamanın yapılmayacağı yorumlarında bulunuyor.