Üç metropolde normalleşme geç olmalı

Üç metropolde  normalleşme geç olmalı
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, yeni normale geçerken vaka ve ölüm sayısına bakıldığını ve nüfusu yoğun olan şehirleri dikkate alacaklarını söyledi. Özkan, “Ankara, İstanbul,...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, yeni normale geçerken vaka ve ölüm sayısına bakıldığını ve nüfusu yoğun olan şehirleri dikkate alacaklarını söyledi. Özkan, “Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin biraz daha sonra olmasını bekliyoruz” dedi.
Prof. Dr. Özkan, “11 Mayıs’ta başlayan normalleşme adımlarına 4-8 hafta içerisinde adım adım devam edeceğiz. Bunları planlarken ‘şu il yarın açılır bu il 3 gün sonra açılır’ diye bir şey söz konusu değil, verileri takip etmemiz gerekiyor. Türkiye’deki olguların yaklaşık yüzde 60’ı İstanbul’da” ifadelerini kullandı.
‘AYRINTILAR DEĞERLENDİRİLECEK’
Kononavirüs salgınına yakalananların hepsinin belirti göstermediğini, bazı kişilerin asemptomatik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, “Nüfus yoğunluğu çok önemli. Çünkü bu yeni normale geçerken vaka sayısına, ölüm sayısına bakarken nüfusu yoğun olan şehirleri de çok dikkate alacağız. Bunlar arasında Ankara, İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan şehirlerimizde geçişlerin biraz daha sonra olmasını bekliyoruz” dedi.