“Uçak teçhizat söndürmez, yangınları söndüren insandır insan”

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 10, 2021 / 06:51

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesi ile devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yanan ormanlık alanların verilerini paylaşarak, “Temel sebebini hepimiz çok iyi biliyoruz. Türk Hava Kurumu’na ait uçakların hangarlarda bırakılmasıyla yangınlar daha da artmıştır” dedi. Ali Öztunç, ormanlık alanların maden ve enerji tesislerine kurban gittiğini belirterek, “Türkiye’nin bugüne kadar gelmiş geçmiş en fazla ormansızlaştırmayı sağlayan bakanısınız” diye konuştu. Öztunç; Kazdağları, Cerrahtepe’de ormanlık alanların kesildiğini ifade ederek, “Siz Cumhuriyet tarihinin en başarısız orman bakanısınız” dedi.

Bakan böyle savundu: Yangını uçak söndürmez, bunları söndüren insandır insan… Çiftçi zarar ediyor mu? Elbette hayır

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın uçaklarıyla ilgili eleştirilere yanıt vererek, “Yangını biz çıkarmadık ama biz söndürdük. Bu işin başarısı orman kahramanlarımızın başarısıdır. 133 tane şehit vermişiz. Herkes terbiyesini takınsın. Uçak teçhizat söndürmez bunları, bunu söndüren insandır insan. Buradaki hiç kimse şehitlerin cenazesine gitmiyor, ben gidiyorum” dedi.

Tarle-traktör hacizlerine değinmeyen bakan çiftçilerle ilgili şunları söyledi: “Tüm dünyanın zor günler yaşadığı açık. Enerji fiyatlar almış başını, dolar bazında gitmiş. Önemli olan burada çiftçimizi, köylümüzü moral bazında yüksek tutmak. Tarımın paydaşlarının moralini bozmamak gerekir. Çiftçi zarar ediyor mu? Elbette hayır. Geleceğe yönelik endişesi var mı? Elbette var. Geleceğe yönelik endişelerini kaldırmamız lazım. Moralle olur. Doğru algı politikalarıyla 3 liraysa 3 lira, 5 liraysa 5 liraya alacağız diyoruz. Maliyetinin üstünde karla alıyoruz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top