UÇAK VERMEZSENİZ, SİZ DE ÖLMEMİZİ İSTİYORSUNUZ

UÇAK VERMEZSENİZ, SİZ DE ÖLMEMİZİ İSTİYORSUNUZ
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev'in yaklaşık 250 kilometre güneybatısındaki Vinnitsia'daki sivil havalimanının Rus hava saldırıları sonucu tamamen kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.Ardından sosyal medyada yayımladığı...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev'in yaklaşık 250 kilometre güneybatısındaki Vinnitsia'daki sivil havalimanının Rus hava saldırıları sonucu tamamen kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

Ardından sosyal medyada yayımladığı bir videoda Zelenskiy, dünya liderlerine bir kez daha "uçuşa yasak bölge" çağrısında bulundu ve savaş uçağı talebini yineledi: "En azından bize kendimizi korumamız için savaş uçağı vermezseniz, bundan tek bir sonuç çıkabilir: Siz de bizim yavaş yavaş ölmemizi istiyorsunuz demektir."

TELEVİZYON KULESİ VURULDU
Rus birlikleri akşam saatlerinde, Ukrayna’nın Harkov kentinde bulunan televizyon kulesini vurdu. Harkov bölge yönetimi, kentin televizyon yayınsız kaldığını ve televizyon kulesinin hasar aldığını açıkladı.

1,5 MİLYON KİŞİ TERK ETTİ
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, işgalin başından bu yana 10 gün içinde Ukrayna'yı bir buçuk milyon kişinin terk ettiğini; bu kişilerinin çoğunun komşu ülkelere kaçtığını açıkladı.

Bu durum, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en hızlı gelişen göçmen akını olarak değerlendiriliyor.

360’DAN FAZLA SİVİL HAYATINI KAYBETTİ
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin (OHCHR) açıklamasına göre 24 Şubat'tan bu yana çatışmalarda 364 sivil hayatını kaybetti. Savaşta şimdiye kadar yaralanan sivillerin sayısı ise 759 olarak tespit edildi.