Uçakları sat, çantayı da yak!

Uçakları sat, çantayı da yak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Fransa mallarını boykot edin’ çağrısını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Fransız mallarını alacak vatandaşta hal mi kaldı? Adama ‘askıda ekmek’ demişsin. Fransız mallarına uygularsın, Saray...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Fransa mallarını boykot edin’ çağrısını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Fransız mallarını alacak vatandaşta hal mi kaldı? Adama ‘askıda ekmek’ demişsin. Fransız mallarına uygularsın, Saray sosyetesi uygular” dedi. “Renault’yu kapat bakalım kapatabiliyorsan, cesaretin varsa” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a Fransız uçaklarını satma, Emine Erdoğan’ın 50 bin dolarlık çantasını Külliye’nin bahçesinde yakma tavsiyesinde bulundu.
CHP’nin çıkardığı “FETÖ’nün siyasi ayağı” kitapçığının yasaklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, kitapçıkta MGK kararlarının, Erdoğan’ın açıklamalarının, MİT raporlarının olduğunu belirterek “Bunlar mı halkı kim ve nefrete yönlendiriyormuş” dedi. Kılıçdaroğlu, “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı sarayda oturuyor” diyerek bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret etti.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın abartılı bulduğu Malatya’daki esnaf için ise “Sorun sadece senin sorunun değil. O sarayda oturuyor, bakıyor durum çok iyi, sizi de öyle sanıyor. Saray çiftçiler içinde çalışmıyor” dedi.