Uçan Kaçan GS’nin sadece 4 puan gerisinde

Kağıt üzerinde güya Fenerbahçeli ama asla Fenerbahçe lehine bir cümle kurmayan, sürekli rakiplerinin yararına yontan bir dolu yorumcu/ futbolcu eskisi var piyasada. Bugünkü başlığım işte onlardan birinin Fenerbahçe liderken sarf ettiği cümleye kinaye. “Uçan kaçan Fenerbahçe sadece 4 puan önde” demişti. Son haftalarda tuhaf bir şekilde takım üst üste galibiyet alsa da durumdan memnun olmayan bir taraftar grubu vardı. Sebebi ise bence yazının en başında belirttiğim içimizdeki düşmanların tabiri caizse dolduruşlarına gelmeleriydi. Fenerbahçe dün akşam geçen haftalardan çok daha iyi mi oynadı? Bence hayır… Zaten geçen haftalarda da kötü oynamamıştı ki! Önceki haftalardan farkı daha iyi baskı yaptı Fenerbahçe, gol vuruşlarında beceriksiz değildi ve fark attı. Takımda İrfan Can hariç hemen herkes çok tatmin edici oynadı.

İrfan Can’a bir parantez açmak lazım. Fenerbahçe’nin son yıllardaki en pahalı transferi lakin ne bir fayda görebiliyoruz ne de bir umut. Acilen birşey yapılması lazım yoksa kısa bir süre içinde o formayı unutmak zorunda kalır. Hafta içi yine sahte bir Fenerbahçe görünümlü yazar Szalai’ye laf etti. Ya arkadaş bir istikrar abidesi, haftada 3 maç yaparken bile her maç 90 dakika oynayan neredeyse asla pozisyon hatası yapmayan ve mesela geçen haftaki son dakika golünün asistini yapan oyuncuya sen nasıl laf edersin? Bu hafta verdiği paslara ne diyeceksin şimdi? Tam da bu yüzden diyorum ya rakiplerin işine yarayan yorumcu bunlar. Mesela Batshuayi, ya tamam her dakika muazzam oynamıyor ama takımda onun kadar iyi tek pas yapan, duvar olabilen oyuncu yok. 10 tane de golü var, daha ne istiyorsunuz?

Bunların hepsini birleştirince üzgünüm ama asıl problemin bu tip yorumcuların gazına gelen, takımın başarısını, artılarını görmektense hep eksikleri üzerine yoğunlaşan taraftar olduğu ortaya çıkıyor. E zaten, bir dönemin cehennemi Kadıköy, bugün 5-1 lik maçta bile tiyatro seyircisiyle doluydu. Sözün özü, Fenerbahçe son haftalarda da kötü oynamıyordu, dün sadece daha becerikliydi. Ya arkadaşlar, haftalardır söylüyorum şu takım arkasına kendine inanan bir taraftar camiası alırsa bir de Kadıköy eski günlerine dönerse, kesin şampiyon olacak.

Ben valla bu akşam da rahat uyuyorum. Boşverin rakipleri, siz takımınıza inanın, güvenin ve en önemlisi bahsettiğimiz ‘tiplerin’ gazına gelmeyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi