Üçüncü ittifak 15-20 gün içerisinde ilan edilecek

Üçüncü ittifak 15-20 gün içerisinde ilan edilecek
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, üçüncü ittifakın 15-20 gün içerisinde ilan edileceğini bildirdi.Partisinin Gebze İlçe Örgütü tarafından düzenlenen halk buluşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, üçüncü ittifakın 15-20 gün içerisinde ilan edileceğini bildirdi.

Partisinin Gebze İlçe Örgütü tarafından düzenlenen halk buluşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baş, “Üçüncü ittifak 15-20 gün içerisinde ilan edilecek. Üçüncü ittifak barajı geçtiği zaman, ittifakın bütün partileri barajı geçmiş sayılıyor” ifadelerini kullandı.

“Dolayısıyla, ‘Ben size oy vermek istiyorum ama barajı geçemediğimiz için veremiyorum’ diyen olursa böyle bir durum kesinlikle yok” diyen Baş, şunları söyledi: “Bu ittifak yüzde 7’yi geçtiği anda baraj problemi ortadan kalkıyor. Baraj kalktığı andan itibaren de her parti aldığı oy kadar milletvekili çıkartır.”

Mevcut sistemi değiştirmek için Anayası’nın değişmesi gerektiğini ve bunun için de en az 360 milletvekilinin bunu onaylaması gerektiğini de belirten Baş, “Dolayısıyla parlamentoda Millet İttifakı’nın kaç kişi olacağı önemli değil, AKP-MHP dışındaki partilerin toplam kaç kişi olacağı önemli. Bu yüzden parlamentoda güçlü bir sol muhalefetin olması şart” diye konuştu.