Üçüncü ittifak ilan edildi: Emek ve Özgürlük İttifakı

Üçüncü ittifak ilan edildi: Emek ve Özgürlük İttifakı
Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcileri, TİP’in ev sahipliğinde...

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcileri, TİP’in ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi. Toplantının ardından yazılı açıklamayla üçüncü ittifak ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ ilan edildi.

Toplantıda siyasi gelişmeler değerlendirilirken ittifakın isminin ve yol haritasının, hazırlanacak deklarasyonun kamuoyuna açıklanmasının yöntem ve tarihinin belirlenmesine ilişkin de tartışmalar yürütüldü. Toplantının ardından üçüncü ittifakın adının ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ olarak belirlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca eylül sonunda yol haritasının da kamuoyuyla paylaşılması kararlaştırıldı. Görüşmelere ilk dönemde katılan Halkevleri ise son görüşmede ittifaktan çekildi.