‘Ucuz’ kıyma kuyruğu: Kıyma bitti, tavuk da yok, gelmeyin buraya

‘Ucuz’ kıyma kuyruğu: Kıyma bitti, tavuk da yok, gelmeyin buraya
Et fiyatının durdurulamaz yükselişi üzerine Et ve Süt Kurumu ucuz et satışına başladığını duyurdu. Kıymanın kilosu kasapta 130 liraları buluyor, Et ve Süt Kurumu’nda 83 liraya satılıyor. İki rakam arasında bu kadar fark...

Et fiyatının durdurulamaz yükselişi üzerine Et ve Süt Kurumu ucuz et satışına başladığını duyurdu. Kıymanın kilosu kasapta 130 liraları buluyor, Et ve Süt Kurumu’nda 83 liraya satılıyor. İki rakam arasında bu kadar fark olunca hem kuyruklar uzuyor hem de kuyrukta bekleyen herkes amacına ulaşamıyor. Kurumun Ankara’daki mağazalarındaki durumu Gazete Duvar muhabiri aktardı.

Satış mağazalarının önünde uzun kuyruklar olduğu aktarılan haberde şu ifadeler yer aldı:
Çalışanlardan biri kapının önünden kuyruğa, “Kıyma var ama kaç kişiye yeter bilemiyoruz. Ben kâhin değilim” diye sesleniyor. Kuyruktaki bir vatandaş ise, “Herkese azar azar ver de yetsin” diye karşılık veriyor.

Kuyruk sırasında bekleyen bir vatandaşla ekonomik kriz hakkında da konuşuyoruz. Kendisine, “Daha önce kuyruğa girmiş miydiniz?” diye soruyoruz. Cevap olarak, “Geçmişte Bülent Ecevit’e kızıyorduk, bunlar ikiye katladı. O zaman yağ, şeker kuyruğu var, şimdi her şeyin kuyruğu var” yanıtını veriyor.

‘KIYMA BİTTİ, TAVUK ÜRÜNLERİ DE YOK, GELMEYİN BURAYA!’
Kuyruk yavaş yavaş ilerlerken Et ve Süt Kurumu’nun Ulus mağazasının yetkilisi tekrar kapı ucundan kuyruğa, “Kıyma bitti. Salam, sucuk, sosis var. Kırmızı et yok. Tavuk ürünleri de yok, gelmeyin buraya!” diyerek sesleniyor. Kuyruk bir anda dağılmaya başlıyor. Sıradakilerden birisi, “Kalabalığı görüyorsunuz bari ona göre verin, o kadar sırada bekliyoruz!” şeklinde sitem ediyor.