Ukrayna: Herson'da Rus güçlerinin ilk savunma hattı aşıldı

Ukrayna: Herson'da Rus güçlerinin ilk savunma hattı aşıldı
Ukrayna ordusu, işgal altındaki Herson bölgesinde başlattığı operasyonda Rusya'nın ilk savunma hattını aştığını açıkladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, "Rusya ordusu için, eğer askerler hayatta kalmak istiyorsa...

Ukrayna ordusu, işgal altındaki Herson bölgesinde başlattığı operasyonda Rusya'nın ilk savunma hattını aştığını açıkladı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, "Rusya ordusu için, eğer askerler hayatta kalmak istiyorsa kaçma zamanı" dedi.

Ukrayna'nın kendisine ait olanı almak için geri döndüğünü söyleyen Zelenski, Harkiv, Luhansk, Donetsk ve işgal altındaki diğer bölgeleri almak için de harekete geçeceklerini belirtti. BBC Türkçe’nin haberine göre, İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın iddiaları üzerine Rusya'nın Herson çevresindeki kuvvetlerini doğudan birlikler kaydırarak takviye etmeye çalıştığını açıkladı. Bakanlık bu değişikliği "Rusya'nın güçlerinin belirgin bir yeniden yapılandırılması" olarak nitelendirdi ve Ukrayna'nın saldırılarının başarılı olması halinde, bu "denenmemiş güç yapılanmasının" güneyin savunmasında belirleyici olacağını belirtti. Ukrayna'nın haftalardır devam eden saldırıları Rusların ana ikmal yollarını kesmeyi amaçlıyor.

Rus ordusu Ukrayna'nın iddiası hakkında yorum yapmadı, ancak bir yetkili bunun "bir başka sahtelik" olduğunu söyledi. Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'a atadığı yetkili Sergei Aksyonov, "Ukrayna birlikleri hem güneyde hem de diğer tüm yönlerde ciddi kayıplar veriyor" dedi. Ukrayna ve Rusya'nın iddiaları bağımsız olarak doğrulanmadı.

RUSYA: UKRAYNA'NIN SALDIRILARI SİVİL ALTYAPI ODAKLI
Rus yayın organları da önceki gün Ukrayna güçlerinin Herson bölgesindeki hedefleri vurduğunu ancak saldırıların sivil altyapıya odaklandığını bildirdi. Rusya, işgalin ilk günlerinde Herson şehrini ve çevresindeki bölgeyi fazla direnişle karşılaşmadan ele geçirmişti. Savaştan önce yaklaşık 290 bin kişinin yaşadığı Herson, Rus güçleri tarafından ele geçirilen tek bölgesel başkent.