Ukrayna iflas bayrağını çekti

Ukrayna iflas bayrağını çekti
Berlin’de Ukrayna’nın yeniden inşası için yapılan konferansa bağlanan Ukrayna Devlet Başkanı Vlardimir Zelenski, savaş nedeniyle iflas noktasına gelen ülkesindeki dev bütçe açığının kapatılması için uluslararası toplumdan...

Berlin’de Ukrayna’nın yeniden inşası için yapılan konferansa bağlanan Ukrayna Devlet Başkanı Vlardimir Zelenski, savaş nedeniyle iflas noktasına gelen ülkesindeki dev bütçe açığının kapatılması için uluslararası toplumdan yardım istedi.

Video konferans yöntemi ile katıldığı toplantıda katılımcılara seslenen Zelenski, “Çok büyük bir meblağ, 38 milyar dolarlık bir açık söz konusu” dedi. Zelenski, söz konusu paraya doktor ve öğretmenlerin maaşlarının ödenebilmesinin yanı sıra emekli maaşları ile sosyal giderlerin karşılanması için ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

Rus hava saldırıları ile Ukrayna’daki altyapı sisteminin üçte birinin tahrip olduğunu ve bunun yeniden işler hale getirilmesi için de paraya ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Ukrayna Devlet Başkanı, özellikle kış aylarının kapıda olduğu bugünlerde, bu konunun büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in daveti ile Berlin’de yapılan konferansa çok sayıda hükümet temsilcisinin yanı sıra uzmanlar, uluslararası organizasyonlar ile sivil toplum üyeleri iştirak ediyor.

Scholz, Ukrayna’ya yapılması gereken yardımları, “21. yüzyılın Marshall Planı’nı uygulamak ve başarmak” olarak nitelendirdi.