Ukrayna kadınları da askere çağırıyor

Ukrayna kadınları da askere çağırıyor
Ukrayna, yaşanan askeri kayıpları telafi etmek için 1 Ekim’den itibaren kadınları da seferberlik kapsamında askere alacak. Ukraynalı valiler, askere alınabilecek yaştaki kadın ve erkeklerin, şehirleri terk etmesini yasakladı....

Ukrayna, yaşanan askeri kayıpları telafi etmek için 1 Ekim’den itibaren kadınları da seferberlik kapsamında askere alacak. Ukraynalı valiler, askere alınabilecek yaştaki kadın ve erkeklerin, şehirleri terk etmesini yasakladı. Ukrayna yetkilileri, günlük askeri kayıplarının bin olduğunu söyledi. Ukraynalı yetkililerin açıklamasına göre Ukrayna’nın askeri kayıpları en az 50 bin ölü, 63 bin yaralı ve 10 bin esir. Ukrayna, yaşadığı askeri kayıpları telafi etmek için cepheye gönderilecek askerlerin kapsamını genişletti. Buna göre eli silah tutan kadınlar da 1 Ekim’den itibaren seferberlik kapsamında askere alınabilecek.

Ukrayna Parlamentosu’ndan Roksolana Pidlasa, “Bu karar, kadınlar için de yakında uygulanacak. Kadınlar ve erkekler şehirlerinde kalır, askere alınmayı beklerse o zaman toplum ve ekonomi nasıl ayakta kalacak” dedi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Parlamento’da yaşanan siyasi krizin ardından duruma bizzat el attı ve şu açıklamayı yaptı: “Durumun bir yanlış anlaşılma olmasını umuyorum. Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı bana derhal durum hakkında rapor verecek.”