Ukrayna, mayın tehdidini yalanladı

Ukrayna, mayın tehdidini yalanladı
Ukrayna Denizcilik İdaresi’nin Başkan Yardımcısı Viktor Vişnov, Odessa açıklarından kopan mayınların İstanbul Boğazı’na ulaşabileceği yönünde Rusya’dan gelen açıklamanın doğru olmadığını savundu.Vişnov, ilk olarak...

Ukrayna Denizcilik İdaresi’nin Başkan Yardımcısı Viktor Vişnov, Odessa açıklarından kopan mayınların İstanbul Boğazı’na ulaşabileceği yönünde Rusya’dan gelen açıklamanın doğru olmadığını savundu.

Vişnov, ilk olarak Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından gündeme getirilen iddianın kasıtlı bir dezenformasyon olduğunu savundu. Reuters ajansına konuşan Vişnov, “Bu, Karadeniz’deki söz konusu bölgelerin ‘mayın tehlikesi’ iddiasıyla kapatılmasını meşrulaştırmak için yapıldı” dedi.

FSB’NİN İDDİASI NE?
FSB 19 Mart günü yaptığı basın açıklamasında, Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin Odessa, Oçakov, Çernomorsk ve Yujnıy limanlarının yakınlarına döşediği yaklaşık 420 adet eski mayının fırtınalı hava nedeniyle koptuğunu, mayınların akıntı ve rüzgarla Karadeniz’in batısına sürüklendiğini duyurmuştu.

SAMSUN’DA MAYIN NAVTEX’İ
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da Samsun Navtex İstasyonu’ndan Türk denizcileri uyarmıştı. Açıklamada, şu detaylara yer verilmişti: “Odessa, Ochakov, Chernomorsk ve Yuzhnyy limanları açıklarına mayın döküldüğü rapor edilmiştir. Bahse konu mayınların donanımlarından koparak sürüklenen mayın haline gelebileceği ve seyir tehlikesi yaratabileceği değerlendirilmektedir” denildi.