UKRAYNA ÜZERİNDEN RESTLEŞTİLER

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 22, 2023 / 08:13

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarında karşılıklı restleşmeleri gerginlik yarattı. Putin, Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Anlaşması’nı (START) askıya aldıklarını açıkladı. Biden ise Rusya’nın Ukrayna’da asla zafer kazanamayacağını savundu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaşın birinci yılına günler kala Federal Meclis üyelerine seslenen Putin, “Ukrayna’daki gerilimin artmasından tamamen Batı sorumlu” iddiasında bulundu. Putin, Rusya’nın ABD ile yapılan ve kıtalararası nükleer balistik füze kabiliyetlerini dizginlemeyi amaçlayan START’ı askıya aldıklarını açıkladı. Putin, “Karada konuşlanmış yeni stratejik füze sistemlerinin muharebeye hazır duruma geçmesi konusunda geçen hafta kararname imzaladım” ifadelerini kullandı. Putin, “Ukrayna’ya ne kadar uzun menzilli silah sevk edilirse tehdidi sınırlarımızdan o kadar uzaklaştıracağız” dedi.

BIDEN, POLONYA’DAN YANIT VERDİ
Biden, Rusya liderine, Polonya’dan yanıt verdi. Başkent Varşova’daki Kraliyet Kalesi’nin bahçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Biden, NATO’nun arzusunun Putin’in başarısız olması olduğunu belirtti. Biden, “Putin artık koalisyonumuzun gücünden şüphe duymuyor ancak hala inancımızdan şüphe ediyor. Hiç şüphe olmasın. Ukrayna’ya desteğimiz sarsılmayacak, NATO bölünmeyecek ve yorulmayacak” açıklamasını yaptı.

Vahşetin asla özgür iradeyi ezemeyeceğini aktaran Biden, “Ukrayna, Rusya için asla bir zafer olmayacak, asla” ifadelerini kullandı. Özgür insanların umutsuzluk ve karanlık bir dünyada yaşamayı reddettiklerini açıklayan Biden, “Rusya utanmadan insanlığa karşı suç işliyor” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top