Ukrayna yönetimi yeniden Herson’a yerleşiyor

Ukrayna yönetimi yeniden Herson’a yerleşiyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki 60 yerleşim yerini geri aldığını duyurdu.Zelenski, şu anda işgal altında olan tüm kentlerde Herson’dakine benzer karşılamaların olacağını ifade...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna ordusunun Herson bölgesindeki 60 yerleşim yerini geri aldığını duyurdu.

Zelenski, şu anda işgal altında olan tüm kentlerde Herson’dakine benzer karşılamaların olacağını ifade ederek, “Bu tür karşılamaları daha çok göreceğiz. Halen işgal altındaki şehir ve köylerde. Kimseyi unutmadık, kimseyi bırakmayacağız. Savunma operasyonlarımız ve diplomasimiz sayesinde, devlet sınırımıza, Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırının tüm bölümlerine kesinlikle ulaşacağız” dedi.

Rus birliklerinin çekilmeden önce kritik altyapıyı yok ettiğini vurgulayan Zelenski, “İşgalciler Herson’dan kaçmadan önce tüm kritik altyapıyı yok ettiler, iletişim, su temini, ısı, elektrik… Ama her şeyi geri getireceğiz” açıklamasını yaptı. Herson bölgesinde 60 yerleşim yerinin geri alındığını da açıklayan Zelenski, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kurtarılan bölgenin her yerinde bomba imha uzmanlarımızın yapacak çok işi var. Mayınlar, tetik telleri ve patlamamış mühimmat gibi yaklaşık 2 bin patlayıcı madde halihazırda temizlendi. Şimdi tüm Herson sakinlerine dikkatli olmalarını ve işgalciler tarafından bırakılan binaları ve nesneleri bağımsız olarak kontrol etmeye çalışmamalarını söylemek çok önemli. Lütfen, eğer kasaba halkıyla bir bağlantınız varsa, bunu onlara ilettiğinizden emin olun.”