Ukrayna’da dikkat çeken ölüm

Ukrayna’da dikkat çeken ölüm
Birleşmiş Milletler’in organizasyonu ve Türkiye’nin girişimiyle oluşturulan tahıl koridoru için ilk gemi yola çıkmaya hazırlanırken Ukrayna’daki ölüm dikkat çekti. Rus ordusunun saldırılarında Ukrayna’nın en büyük...

Birleşmiş Milletler’in organizasyonu ve Türkiye’nin girişimiyle oluşturulan tahıl koridoru için ilk gemi yola çıkmaya hazırlanırken Ukrayna’daki ölüm dikkat çekti. Rus ordusunun saldırılarında Ukrayna’nın en büyük tahıl şirketi olan Nibulon’un sahibi Oleksiy Vadatursky ve eşi Raisa Vadaturskaya hayatını kaybetti. Vadatursky’nin gece saatlerinde Rus ordusunun Mıkolayiv’e düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği ifade edildi.

Mıkolayiv Valisi Vitaliy Kim, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Vadatursky ve eşinin ölümünü doğrulayarak, Vadatursky’nın tarım ve gemi inşa endüstrisinin gelişimine olan katkısının paha biçilemez olduğunu ifade etti.

İYİ PLANLANMIŞ BİR CİNAYET
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin danışmanı Mikhail Podolyak ise Vadatursky’nın ölümünü “önceden tasarlanan bir cinayet” olarak nitelendirerek, “Vadatursky’nin ölümü bence bir kaza değil, iyi düşünülmüş ve planlanmış bir cinayettir” dedi.

GEMİ BUGÜN YOLA ÇIKABİLİR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, son pürüzlerin de ortadan kalkması halinde Ukrayna’dan ilk tahıl yüklü geminin bu sabah yola çıkabileceğini söyledi.