‘Ukrayna’daki ilerlemeyi bilerek yavaşlattık’

‘Ukrayna’daki ilerlemeyi bilerek yavaşlattık’
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, sivil kayıpları önleme çabasında olduklarını belirterek “Bu kesinlikle ilerleyişi yavaşlatıyor ama biz bunu bilinçli olarak yapıyoruz” dedi.Özbekistan’daki Şangay İş Birliği Örgütü’nün...

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, sivil kayıpları önleme çabasında olduklarını belirterek “Bu kesinlikle ilerleyişi yavaşlatıyor ama biz bunu bilinçli olarak yapıyoruz” dedi.

Özbekistan’daki Şangay İş Birliği Örgütü’nün savunma bakanları toplantısında konuşan ve Ukrayna’da insancıl hukuka uyduklarını iddia eden Şoygu, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin komuta noktaları, hava alanları, depolar, müstahkem mevkiler ve savunma sanayi tesisleri dahil olmak üzere askeri altyapı tesislerine yüksek hassasiyetli silahlarla saldırılar düzenleniyor. Aynı zamanda sivil kayıpları önlemek için her türlü çaba gösteriliyor. Bu kesinlikle ilerleyişi yavaşlatıyor ama biz bunu bilinçli olarak yapıyoruz” diye konuştu.

Savunma Bakanı Şoygu, Ukrayna birliklerinin ise “yakıp yıkma taktikleri uyguladığını, uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve terörist gibi davrandığını” öne sürdü.