Ukrayna’dan “Barış Zirvesi” girişimi

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 28, 2022 / 12:50

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın yıl dönümü olan şubatta “barış zirvesi” düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Kuleba, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin geçen hafta yaptığı Washington ziyareti ve Ukrayna-Rusya Savaşı’na dair Associated Press’e konuştu. Savaşların diplomatik yöntemlerle sona erdiğini belirten Kuleba, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in moderatörlüğünde şubat ayında “barış zirvesi” düzenlemeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Kuleba, Rusya’nın zirveye katılması için öncelikle, “Savaş suçlarından uluslararası bir mahkemede hesap vermesi gerektiğini” vurguladı.

Rusya’nın barış görüşmelerine hazır olduğunu söylemesinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kuleba, “Savaş alanında yaptıkları şeyler aksini kanıtlıyor.” dedi.

Kuleba, 2023’te savaşı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarına ve bu süreçte diplomasinin önemli bir rol oynayacağına dikkati çekti.

Zelenski’nin geçen hafta yaptığı Washington ziyaretinin önemine işaret eden Kuleba, ABD’nin 6 aydan kısa bir sürede Patriot füze bataryalarını Ukrayna’ya konuşlandırmayı planladığını kaydetti.


Kremlin: Rusya başkasının şartlarına uymaz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova’nın Kiev tarafından belirlenecek bazı şartlarda müzakere etmeye hazır olup olmayacağı sorusu karşısında Rusya’nın hiçbir zaman diğerlerinin belirlediği şartlara uymadığını, yalnızca kendi hedeflerine odaklandığını ve sağduyuyla hareket ettiğini söyledi. Peskov, ilgili soru karşısında, “Sadece kendi şartlarımıza odaklandık ve de sağduyuya” yanıtını verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top