Ukraynalı komutanın çığlığı

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 21, 2022 / 12:58

“Dünyaya son kez sesleniyoruz. Sadece günlerimiz veya saatlerimiz kalmış olabilir.”

Bu sözler, Ukrayna’nın uzun süredir kuşatma altında olan liman kenti Mariupol’de kalan son Ukrayna birliklerinde görev yapan 36. Deniz Piyade Birliği Komutanı Serhiy Volina’ya ait.

Volina, BBC ve diğer medya kuruluşlarına dün sabah iletilen bir videoda birliklerinin teslim olmayacaklarını açıkladı. Şehirdeki Azovstal Çelik Fabrikası’na 500 yaralı asker ve yüzlerce kadın ve çocukla birlikte sığındıklarını söyleyen Volina, uluslararası yardım istedi.

Ukrayna’nın en büyük çelik fabrikalarından biri olan ve yaklaşık 9 kilometrekarelik bir alanı kaplayan fabrikası, Ukrayna’da direnişinin son kalesi haline geldi. Volina, fabrikadaki birliklerin sayısını açıklamadı.

BATININ AHLAKİ GÖREVİ
Mariupol’de kalan son Ukrayna birlikleri direnişini sürdürüyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, “Ukrayna’nın Rusya tarafından kullanılanlara kıyasla daha iyi silahlara erişimi olsaydı, bu savaşı çoktan bitirmiş olurduk” dedi. Zelenski, “Demokratik dünyanın liderleriyle yaptığım tüm görüşmelerde ve müzakerelerde, Ukrayna’nın hala müttefiklerinin yıllardır stokladıkları (mühimmatı) istemek zorunda kalması haksızlık” diye konuştu ve ekledi: “Eğer bu ülkeler Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu silah ve mühimmata sahipse özgürlüğün korunmasına yardımcı olmak, binlerce Ukraynalının hayatını kurtarmak onların ahlaki görevidir.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top