Ukrayna’nın doğusunda savaş şiddetlendi

Ukrayna’nın doğusunda savaş şiddetlendi
Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki ve güneyindeki şehirlere yönelik saldırının şiddetini artırıyor. Ülkenin ikinci büyük şehri Harkov, gece boyu yoğun bombardımana maruz kaldı.Luhansk ve Donetsk bölgelerinde de top ateşi artarak...

Rusya, Ukrayna’nın doğusundaki ve güneyindeki şehirlere yönelik saldırının şiddetini artırıyor. Ülkenin ikinci büyük şehri Harkov, gece boyu yoğun bombardımana maruz kaldı.

Luhansk ve Donetsk bölgelerinde de top ateşi artarak devam etti. Rusya ordusunun birliklerini takviye ettiği bölgelerde önümüzdeki haftalarda çatışmaların daha da yoğunlaşması bekleniyor.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı’na göre, Rusya, Luhansk ve Donetsk’teki Borivske, Novoluhanske, Solodke, Marinka ve Zolota Nyva’daki askeri pozisyonları ve sivil altyapıları hedef alıyor.

Rus güçlerin güneydeki liman kenti Mariupol’e yönelik saldırıları da devam ediyor. Şehirdeki sivillerin bir aydan uzun süredir devam eden ablukası da sürüyor.

Ukrayna’da Rusya’nın hedefindeki Luhansk bölgesinin valisi Serhiy Gayday “Burada yaşayan herkese çağrıda bulunuyorum, Hâlâ güvenliyken bölgeyi tahliye edin. Hâlâ otobüsler ve trenler varken bu fırsatı kullanın” dedi.

Ukrayna’nın Luhansk ve Donetsk bölgelerinde binlerce kişi, Rusya’nın bölgeye yönelik yeni bir operasyon başlatmasının ardından evlerini terk ederek batıya gitmeye başladı.

Rusya şu anda Luhansk’ın büyük kısmını, Donetsk’in de yarısından fazlasını kontrol ediyor. Son dönemde bölgeye gönderilen yeni birliklerle yavaş da olsa Ukrayna güçlerinin etrafını kuşatma yolunda ilerliyorlar.

ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI
Rubizhne kasabasında çekilen fotoğraflarda yıkılmış bir binanın enkazından çıkarılan yaşlı bir kadının görüntüleri paylaşıldı. Enkaz altından kurtarılan kadının sağlık durumunun detayları ile ilgili bir bilgi verilmedi.