Ukrayna’yı dolandırdığı iddia edilen şüpheliler tutuksuz yargılanacak

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 27, 2022 / 12:15

Ukrayna silah, miğfer ve çelik yelek alımı için anlaştıkları Türk iş insanları tarafından 5 milyon dolar dolandırıldı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı İletişim Başkanı Volodymyr Krakovetskyi, Ankara Mali Şube Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Savcılığına başvurarak dolandırıcılardan şikayetçi oldu. Ukrayna’yı dolandırdığı iddia edilen iş insanları arasında savunma sanayinin ünlü iş insanlarından Koray Altınel ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar bulunuyor.

Volodymyr Krakovetskyi, ifadesinde savunma sanayi şirketi sahibi Koray Altınel’in kendisine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını göstererek güven sağladığını öne sürdü.

1 CENT ALDIYSAM HERKES YÜZÜME TÜKÜRSÜN
Odatv’ye konuşan Murat Özvardar, Ukrayna’yı dolandırmadığını, ticari bir menfaati bulunmadığını belirterek, “Bu alışverişten tek bir cent dahi aldıysam Kızılay meydanında herkes yüzüme tükürsün” dedi.

İş insanı Murat Özvardar, “iyilikten maraz doğduğunu” belirterek, “Söylediğim gibi tamamen insani gerekçelerle bu işin içinde bulundum. En ufak bir ticari menfaatim yok” diyerek sözlerini noktaladı.

Ukraynalı yetkilinin dolandırıcılık gerekçesiyle şikayetçi olduğu iş insanı Koray Altınel, 5 milyon dolarlık ödeme yapıldığını doğruladı, “mallar depoda hazır” iddiasında bulundu.

İLK E-MAİL ÖZVARDAR’DAN
Krakovetsky ifadesinde, gazeteci Hande Fırat’ın eşi Murat Özvardar’ın kendisine e-mail atarak Ukrayna elçiliğine ihtiyaçları olan silah ve insani yardım malzemelerinin kendileri tarafından tedarik edilebileceğini yazdığını söyledi.

Bu mailden sonra 4 Mart’ta Ukrayna elçiliğine kendisini AKA ARMS şirketinin sahibi olarak tanıtan Koray Altınel, kendisinin referansının Murat Özvardar olduğunu belirterek silah ve askeri malzeme tedariki için bir mail attı.

Birkaç görüşmenin ardından Altınel’e ait hesap numaralarına 5 milyon dolar gönderdiğini söyleyen Krakovetsky, Altınel’in kendisine, “Anlaşmadan Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın, İçişleri Bakanlığı’nın ve MİT’in haberi var” dediğini söyledi.

ŞÜPHELİLER TUTUKSUZ YARGILANACAK
Krakovetsky’nin ifadesinin ardından şikayetçi olduğunu kişiler geçen Cuma günü Ankara’da gözaltına alınmış, adli kontrol hükümleri uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

ÖZVARDAR HAKKINDA ADLİ KONTROL
Dün de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Murat Özvardar avukatıyla önce Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne, buradaki işlemlerinin ardından da Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren Murat Özvardar adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Özvardar, kolluğa imza verme zorunluluğu hükmü uygulanarak serbest bırakıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top