Ülkeler yardım için sırada

Türkiye ve Suriye’de büyük yıkıma yol açan Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında ülkeler yardım için seferber oldu.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), dünya genelinde toplamda 13 ekibin deprem bölgesine konuşlandırıldığını ve 39 ekibin ise yola çıktığını duyurdu. 

DW Türkçe’nin haberine göre ise ABD, 79 kişilik iki arama kurtarma ekibini, Türkiye’ye gönderdi. Yunanistan da Türkiye’ye 21 kişilik yardım ekibi, özel eğitim almış iki köpek, kurtarma faaliyetlerinde kullanılacak özel ekipman, beş doktor göndereceğini duyurdu. İngiltere, özel ekipman, kurtarma faaliyetleri için eğitilmiş köpekler ve acil tıbbi malzeme ile birlikte 76 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi. Çekya da aralarında itfaiyeci, doktor ve mühendislerin bulunduğu 68 kişilik ekip gönderiyor.



İsviçre 14 özel eğitimli köpek ve 22 personelden oluşan REDOG arama kurtarma ekibinin yanı sıra arama kurtarma faaliyetlerinde uzman 80 personel gönderecek. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek için Japonya 75 kişilik ekip, Avusturya 84 asker, İspanya aralarında gönüllü itfaiyecilerin de bulunduğu 85 personeli göndermeye hazırladığını duyurdu.

Katar, Türkiye’ye 120 kişilik kurtarma ekibinin yanı sıra, “sahra hastanesi, yardım malzemeleri, çadırlar ve kışlık malzeme” göndereceğini duyurdu.



İSRAİL’DEN ZEYTİN DALI EKİBİ GELİYOR
İsrail Savunma Kuvvetleri, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’ndan oluşan ‘Zeytin Dalları’ ortak insani yardım ekibi, yola çıktı. Katar’ın yanı sıra İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri de Türkiye’de bir de sahra hastanesi kuracak.

Azerbaycan, Türkiye’ye 370 kişiden oluşan yardım ekibi gönderileceğini duyurdu. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, yardım göndermenin yanı sıra bugün Türkiye’yi ziyaret edecek.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da 100 kişilik arama ve kurtarma ekibinin yanı sıra özel olarak eğitilmiş köpeklerin, önemli tıbbi malzemelerle birlikte doktor ve sağlık personelinin gönderileceği belirtildi.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam ve Britanya Kızılhaç, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye acil destek sağlayabilmek için bağış kampanyası başlattı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top