Ülkü Ocakları ‘Terörist’ dedi, İlkay Akkaya’nın konseri yasaklandı

Ülkü Ocakları ‘Terörist’ dedi, İlkay Akkaya’nın konseri yasaklandı
Bu yıl içinde çok sayıda konseri yasaklanan İlkay Akkaya’nın en son olarak 31 Ekim’de Bursa’da vereceği konser Nilüfer Kaymakamlığı tarafından engellenmişti. İlkay Akkaya, Twitter hesabından konser yasağına gerekçe olan...

Bu yıl içinde çok sayıda konseri yasaklanan İlkay Akkaya’nın en son olarak 31 Ekim’de Bursa’da vereceği konser Nilüfer Kaymakamlığı tarafından engellenmişti. İlkay Akkaya, Twitter hesabından konser yasağına gerekçe olan ve Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı tarafından verilen dilekçeyi paylaştı. Akkaya, yasak kararına “Bu dilekçeye istinaden konser yasaklamak nasıl da zavallı bir durum” ifadeleriyle tepki gösterdi.



İlkay Akkaya dilekçede “Adı anılan bu sanatçı terör örgütünün propagandasını yapmakta, terör örgütü liderinin fotoğrafının altında poz vermekte ve öldürülen terör örgütü mensuplarının resimlerini paylaşarak anmaktadır” ifadeleriyle hedef alındı.

Dilekçede “Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak Nilüfer ilçemizde 31.10.2022 tarihinde düzenlenecek sözde sanatçı İlkay Akkaya’nın konserinin iptalini talep ediyoruz” denildi. Konserin yasaklanması için verilen dilekçelerden birinde de “İlkay Akkaya teröristtir. Konserin yapılması halinde gereğini fazlasıyla yapacağımızdan şüpheniz olmasın” ifadesi kullanıldı.