Ülkücüler Kılıçdaroğlu için sahaya iniyor

Ülkücüler Kılıçdaroğlu için sahaya iniyor
Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, dünkü “Saray gergin hem de çok gergin” başlıklı yazısında, MHP’den ihraç edilen ya da istifa eden partisiz Ülkü Ocakları’nın eski başkanlarından oluşan ‘Ülkücü Tavır Platformu’nun...

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, dünkü “Saray gergin hem de çok gergin” başlıklı yazısında, MHP’den ihraç edilen ya da istifa eden partisiz Ülkü Ocakları’nın eski başkanlarından oluşan ‘Ülkücü Tavır Platformu’nun harekete geçtiğini belirtti.

Erdoğan karşısındaki en güçlü adayı desteklemek için prensip kararı alan platformun, bu desteğini somutlaştırdığını belirten Bozkurt, yazısında şunları vurguladı:

KILIÇDAROĞLU’NUN SİNAN ATEŞ SÖZÜ
“Türkiye genelinde Ülkücülerin Kılıçdaroğlu’na oy vermelerini sağlamaya çalışacaklar. Bunun için de ellerinde çok güçlü bir gerekçe de var; MHP içinde ciddi kırılma yaratan eski yol arkadaşları Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e yapılan suikast ve bunu çözme sözü veren Kılıçdaroğlu. Bir hafta sonra Ankara’da toplanacak olan Platform, seçime kadar kullanacakları zeminleri belirleyecek, medyayı kullanmayı ya da il il, ilçe ilçe dolaşmayı karara bağlayacaklar. Hedeflerinde sadece Erdoğan ile AKP yok, MHP yönetimi de var.”

KÜRT OYLARI İÇİN ÖZEL PLAN
MHP’nin varlığı nedeniyle özellikle muhafazakâr Kürt seçmenin AKP’den uzaklaştığını belirten Bozkurt, bunu önlemek için Cumhurbaşkanlığında özel planlar geliştirildiği yazdı. Bozkurt, yazısında, “Kürt seçmenlerin önüne ilgi çekecek isimler çıkaracaklar. Daha önce Faruk Çelik liste başı olarak Urfa’da başarılı olmuştu. Politik olarak oradaki olumlu etkisi sürüyor ama siyasete uzak duruyor. İkna edilir mi belli değil. O olmazsa Urfa için düşünülen ikinci isim Binali Yıldırım. Numan Kurtulmuş bölgede, AKP içinde en güçlü karşılığı olan isim” görüşüne yer verdi.

“MUHALEFET AĞZIYLA KONUŞUYORSUNUZ”
Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde aralarında Ekrem Erdem, Feyzullah Kıyıkçı ve Mehmet Müezzinoğlu gibi isimlerin de bulunduğu bir grup tarafından ziyaret edildiğini aktardı. Bu kişilerin Erdoğan’ın siyasetteki ‘50 yıllık yol arkadaşları’ olduğunu yazan Bozkurt, görüşmenin ‘hiçbir şeyin iyi gitmemesi’ nedeniyle yapıldığını söyledi. Bozkurt, “Art arda sıraladılar eleştirilerini. Erdoğan bir süre dinledikten sonra sert çıktı; ‘FOX Haber, CHP, muhalefet ağzıyla konuşuyorsunuz, bunların hiçbiri doğru değil.’

Sadece bu ekip değil, eski milletvekilleri ve arkadaşları da yaptıkları görüşmelerde hemen hemen aynı yanıtı alıyorlar” ifadesini kullandı.