Uluslararası Bağışçılar Konferansı, Türkiye’nin isteğiyle ertelendi

Uluslararası Bağışçılar Konferansı, Türkiye’nin isteğiyle ertelendi
Türkiye’de 46 binden fazla insanın ölümüne ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Avrupa Birliği’nin 16 Mart’ta düzenlemeyi planladığı Uluslararası Bağışçılar Konferansı’nın...

Türkiye’de 46 binden fazla insanın ölümüne ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Avrupa Birliği’nin 16 Mart’ta düzenlemeyi planladığı Uluslararası Bağışçılar Konferansı’nın aynı tarihte Ankara’da yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi gerekçe gösterilerek Türkiye’nin isteğiyle ertelendiği ortaya çıktı.

CHP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, “Dünya Bankası 100 milyar dolardan fazla acil yardım ihtiyacından söz ediyor. Deprem bölgesinde hâlâ çadır bulamayan insanlar var. Böyle bir erteleme kararı, ciddiyetten uzaktır,” dedi.

T24’e konuşan Dışişleri kaynakları, ertelenen AB konferansının bir hafta sonra yapılmasının, “muhtemel” olduğunu ancak kesin bir tarihin henüz belirlenmediğini ifade etti. Çeşitli kaynaklar, konferans için takvim belirlenmesi hakkında çalışmaların sürdüğünü vurguladı.