‘Uluslararası trafik birkaç hafta içinde açılabilir’

‘Uluslararası trafik birkaç hafta içinde açılabilir’
Avrupa ülkelerinin hava trafiğini açmaya başladığını söyleyen Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaklaşık 10 gün içerisinde çok önemli gelişmelerin olacağını belirtti. Ersoy, sürecin kademeli ilerlediğini belirterek, “Birkaç...

Avrupa ülkelerinin hava trafiğini açmaya başladığını söyleyen Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaklaşık 10 gün içerisinde çok önemli gelişmelerin olacağını belirtti. Ersoy, sürecin kademeli ilerlediğini belirterek, “Birkaç hafta içinde trafiğin bütün ülkelerle başlayacağını düşünüyorum” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, Antalya’da 51 ülkenin büyükelçisinin katıldığı Güvenli Turizm Sertifikası programında açıklamalarda bulundu. Uluslararası hava trafiğinin başlatılması için faaliyetlerin aşamalı gerçekleştirildiğini ifade eden Ersoy, yabancı turistlere uygulanacak sigorta sisteminin Avrupa ülkelerindekine göre çok daha ucuz olacağını, seyahat acenteleri veya tur operatörleri aracılığıyla internet üzerinden satın alabileceğini ifade etti.

‘EKOVİRÜS’

Almanya’nın seyahat uyarısının politik veya ekonomik sebeplerden kaynaklanabileceğini savunan Ersoy, “Koronavirüs ikinci dalgası ekovirüs şeklinde geliyor ve o yüzden her ülke kendince bazı önlemler almak istiyor. Avrupa ülkeleri de sonuçta paranın Avrupa sınırları içinde kalması için bir önlem almış olabilir” diye konuştu. Avrupa’dan 2021 yılı için rezervasyon almaya başladıklarını dile getiren Ersoy, tarifeli seferlerin açılmaya başladığını belirterek şunları söyledi:

“1 hafta 10 gün içinde çok önemli gelişmeler olacağını düşünüyorum. Aşamalı bir şekilde açılır, diye düşünüyorum. Ama biz yaptığımız çalışmaların etkinliklerini bizzat yerinde görmeleri için büyükelçilerini ve Avrupa basınını da ülkemize davet ettik. Sonuçta birkaç hafta içinde trafiğin bütün ülkelerle başlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘Açık büfenin sunum şekli değişti’

Antalya, Muğla, Aydın gibi turizm yerlerinde vaka sayılarının dünya ortalamasının çok altında olduğunu söyleyen Ersoy, otellerdeki açık büfe sistemine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Eskiden açık büfeden siz kendiniz alıyordunuz, büfe aynı zenginliğiyle ve yoğunluğuyla duruyor. Şimdi bir camekanın arkasında duruyor ve aşçı sizin istediğiniz kadar tabağınıza koyuyor. Tek değişen bu, sunum şekli değişti, başka bir şey değişmedi.”