Ulysses “dalya” dedi

Ulysses “dalya” dedi
Dünya edebiyatının en büyük isimlerinden James Joyce’un 1922 yılında basılan ölümsüz eseri “Ulysses”in 100. yılı şerefine romanda yer alan 18 kentte bir dizi etkinlik düzenleniyor. İstanbul’un da aralarında bulunduğu...

Dünya edebiyatının en büyük isimlerinden James Joyce’un 1922 yılında basılan ölümsüz eseri “Ulysses”in 100. yılı şerefine romanda yer alan 18 kentte bir dizi etkinlik düzenleniyor. İstanbul’un da aralarında bulunduğu bu etkinlikler dizisi Hollanda’nın ileri gelen kültür sanat kurumlarından Brave New World, Noorderlicht Festivali liderliğinde yapılacak ve İstanbul ayağı da Yalan Dünya Film Yapım Şirketi tarafından üstlenilecek.

İlk kez 1922’de basılan ve modern romanın başlangıcı olarak kabul edilen “Ulysses” kimilerine göre de post modernizmin ilk izlerini barındırıyor. İrlandalı yazar James Joyce’un yayımlandığı dönemde büyük tartışmalara yol açan, hatta yasaklanan romanının 100. yılı için tasarlanan kutlamalarda projeye katılan her kent belirli temalar etrafında etkinlikler düzenleyecek.

Proje kapsamındaki şehirler olan Paris, Berlin, Kopenhag, San Sebastian, Cluj, Zürih, Groningen, Eleusis and Oulu’da önemli kültür- sanat kurumları kendi temalarını içeren etkinlikler düzenlerken İstanbul da “beraber yaşama/ortak yaşam” (ce-existence) teması çerçevesinde yapılacak etkinliklerle kutlamalara eklemlenecek.