‘Umarım ilişkilerimizin önemi daha iyi kavranır’

‘Umarım ilişkilerimizin önemi daha iyi kavranır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye gönderilen tıbbi yardımla birlikte ABD Başkanı Donald Trump’a bir de mektup gönderdi. İttifak ve ortaklık vurgusu yapılan mektupta, “Umuyorum ki önümüzdeki dönemde, Kongre ve ABD...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye gönderilen tıbbi yardımla birlikte ABD Başkanı Donald Trump’a bir de mektup gönderdi. İttifak ve ortaklık vurgusu yapılan mektupta, “Umuyorum ki önümüzdeki dönemde, Kongre ve ABD basını da ilişkilerimizin stratejik önemini daha iyi kavrayacak” ifadesi yer aldı.
Türkiye’nin, gönderdiği tıbbi yardımları taşıyan askeri kargo uçağı ABD’ye ulaştı. Yardımla birlikte ABD Başkanı Trump’a hitaben yazılan mektupta, Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
“Sayın Başkan, Değerli Dostum. Kriz yaratmış olan Kovid-19 salgınının yol açtığı sınamalara karşı sizinle sürdürmekte olduğumuz iş birliğine büyük önem atfettiğimi biliyorsunuz. Aynı şekilde, salgın vesilesiyle daha da güçlenen ve çeşitlenen iş birliğimizin yarattığı olumlu ortamdan, Türk-Amerikan ikili ilişkilerini her alanda ilerletmek ve başta 100 milyar dolar ticaret hedefimiz olmak üzere, ülkelerimizin sahip olduğu potansiyeli en etkin şekilde hayata geçirmek için de istifade etmemiz gerektiğini düşünüyorum”
“SURİYE VE LİBYA BAŞTA OLMAK ÜZERE”
“Nitekim, Suriye ve Libya başta olmak üzere, bölgemizdeki son gelişmeler, Türk-ABD ittifakının ve iş birliğinin en güçlü şekilde sürdürülmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Umuyorum ki, önümüzdeki dönemde, Kongre ve ABD basını da, salgın sırasında sergilediğimiz bu dayanışmanın da etkisiyle, ilişkilerimizin stratejik önemini daha iyi kavrayacak ve ortak sorunlarımızla ortak mücadelemizin gerektirdiği anlayış içinde hareket edecektir”