Ümit Özdağ istifa etti

Ümit Özdağ istifa etti
İYİ Parti›nin kurucularından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ihraç edilmesinin ardından mahkeme kararıyla döndüğü partisinden istifa etti.TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özdağ, Fethullah Gülen Yapılanması’na...

İYİ Parti›nin kurucularından İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, ihraç edilmesinin ardından mahkeme kararıyla döndüğü partisinden istifa etti.
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Özdağ, Fethullah Gülen Yapılanması’na mensup kişilerin “partiye sızmaya devam ettiklerini” öne sürdü. Özdağ, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için «FETÖ ile iltisaklıdır» dedi. “Bu hukuki bir gerçek, bunun tartışması yok” diye konuşan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Akrabalarınızın hemen hemen hepsi FETÖ ile ilintiliyse, telefon kayıtlarınızda FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle telefon görüşmeleri varsa ve bu görüşmelerin birisinde ‘Ümit Özdağ’a bilgi verilmesini engelleyin, Kazakistan’da şu iş adamı Özdağ ile bilgi paylaşıyor onu susturun’ diye talepte bulunuyorsa, evet bu arkadaş FETÖ ile iltisaklıdır.”
İYİ PARTİ’Yİ CHP’NİN UYDU PARTİSİ HALİNE GETİRDİLER
Ümit Özdağ, ayrıca İYİ Parti›yi yönetenlerin partiyi, «CHP›nin uydu partisi haline getirdiklerini» söyledi.
“Cumhur İttifakı’nın var olma nedeni İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tek başına seçime girmeye cesaretinin olmamasıdır” diyen Özdağ, kararını şu sözlerle duyurdu:
“HDP ile aynı masada oturanlarla, Türkiye’nin Suriyeli mültecilerle örtük şekilde istila edilmesine karşı çıkmayanlarla, Atatürkçüleri ve Türk milliyetçilerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. İYİ Parti’den istifa ediyorum.”

HAKEM MİLLETTİR, BAŞARILAR DİLİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eskişehir›de esnaf ziyaretinin ardından gazetecilerin Özdağ›ın istifa kararı ve yaptığı açıklamayla ilgili sorularını yanıtladı.
Meral Akşener, “Bu an itibariyle yollar ayrılmış olduğu için prensibimdir benim ayrı bir yol tutan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı. Bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla milletin huzuruna çıkıp, milletimiz herkesi tartacak” dedi.
Akşener, “Temel hakem millettir. Hep birlikte göreceğiz. Başarılar diliyorum. Hayatta başarılar diliyorum” diye konuştu.