Ümit Özdağ İYİ Parti’den ihraç edildi

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 17, 2020 / 10:03

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden ihraç edildi. İhraç kararının açıklandığı saatlerde, Özdağ ile birlikte hareket eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk da İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.
İYİ Parti’de 20 Eylül’deki 2. Olağan Kurultayı’nda liste tartışması ile başlayan tartışmalı sürecin ardından partiden bir istifa bir de ihraç kararı geldi.
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yönelik “FETÖ’cü” suçlaması nedeniyle, parti örgütlerinin talebiyle disipline sevkedilen Ümit Özdağ, geçen cuma günü yazılı savunma vermişti.
Ethem Baykal başkanlığında toplanan İYİ Parti Müşterek Disiplin Kurulu; partinin Genel Başkan, Başkanlık Divanı, GİK, milletvekilleri, belediye başkanları dahil, yöneticileri hakkında “yazılı veya görsel basın yoluyla, asılsız iddialarda bulunduu ve bunları tekrarladığı” gerekçesiyle, parti üyeliği, kurucular kurulu üyeliği dahil, partiden kesin olarak çıkarılmasına karar verdi. Özdağ kararı yargıya taşıyacak .
AKŞENER’DEN İLK AÇIKLAMA
İYİ Parti lideri Akşener, konuya ilişkin değerlendirmesinde Özdağ’ın “iftira boyutundaki söylem nedeniyle ihraç edildiğini” söyledi. İstifa eden Koncuk ile ilgili ise “Partiden istifa eden herkese üzülüyorum” dedi. Koncuk’un istifası, Özdağ’ın ihracıyla İYİ Parti’nin parlamentodaki sandalye sayısı 36’ya düştü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top