Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

UMUTSUZ FUTBOL İLE TUR UMUDU

Türkiye’nin pek çok ülkede olmayan önemli dinamiklerinden biridir “gurbetçiler”! Ülkeye her yıl sokulan milyarlarca Euro gelirin yanında, Türk takımlarının Avrupa’da yaptığı maçlara gösterdikleri ilgi çok önemli bir değer. Dün gece Danimarka’da yine gurbetçi resitali vardı. Karnaval yerine çevirdikleri Danimarka’da, Galatasaray kendi evinde bir maça çıktı.

Fatih Terim maçtan birkaç gün önce bazı değişikliklerle maça başlayacağını, bazı oyuncuları dinlendireceğini, 3 günde bir maç yapacakları için de her oyuncuyu hazır tutmak zorunda olduklarını ifade etmişti. Nitekim maç çok önemli değişiklerle başladı. Sezonun formda ismi Sasha Boey, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne kulübeye çekilirken, Giresunspor maçında kariyerinin en talihsiz olayına imza atıp 8 maç ceza alan Marcao da kart cezalısı olduğu için forma giyemedi. Uzun süredir forma giyemeyen Emre Akbaba, Yedlin, Mustafa Muhammed, Alparslan Öztürk ve Emre Akbaba ise pek iyi değerlendiremese de forma şansı bulan isimler oldu.

Galatasaray ilk yarıyı uzun süredir denemediği uzaktan şutlardan biri ile bulup devreyi 0-1 önde kapatsa da ikinci yarıya kötü başladı. Aynı anda yapılan 3 oyuncu değişiklikliği, takımın ivmesini ve temposunu değiştirmediği gibi ilk yarıdaki kompakt futbolu da bozdu. Organize olmasa da yakalanan gol pozisyonları değerlendirilemedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Galatasaray rövanşta çok büyük ihtimalle rakibini yenip gruplara kalacaktır ancak oynanan yetersiz futbola bir an önce çare bulunmalıdır.

Galatasaray’da ilk 11’de şans bulan isimler, maç yapılan platformlar, klasmanlar, şehirler, hatta ülkeler değişiyor ama kangrenleşen sorunlar hiçbir koşulda değişmiyor!

*Muslera’nın hataları!
*Neredeyse her oyuncunun yaptığı bireysel hatalar!
*Savunmadan çıkarken kaybedilen toplar!
*Fatih Terim’in 3 oyuncuyu aynı anda değiştirmesi! (Pandemide uygulanan 5 yabancı kuralını en kötü kullanan takım Galatasaray olurken, 3 oyuncu değişikliğinin yapıldığı neredeyse hiçbir maçı kazanamadı.)
Tarihin tekerrürden ibaret olduğunu ispatlarcasına, bu kangrenleşen sorunların tamamı Randers maçında tekrar yaşandı. Teknik heyet şimdiye kadar çözemediği bu sorunları yeni transferlerin katkısı ile çözer mi bunu zamanla göreceğiz ama altını çizmekte fayda olan en önemli detay, Galatasaray’ın kulübede sağ ve sol bek alternatiflerinin olmayışıdır. Ne Yedlin ne de Ömer Bayram Galatasaray’da forma giyebilecek yeterlilikte oyuncular olmadığı için Galatasaray sezon içerisinde o bölgelerde çok ciddi sıkıntılar yaşayabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi