Umutsuzluğa kapılma hakkımız yok

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 3, 2021 / 10:44

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Nevşehir’de konuştu. İktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Adalet istiyorsanız yetkilendireceksiniz. Adaleti sağlayacağım. Rüşvet alanın burnundan getireceğim” dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Nevşehir’e giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Öncelikle çiftçinin ve esnafın sorunlarına değinen Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdi.
Adalet için mücadele edeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bütün peygamberler de adalet için geldiler, güzel ahlak için geldiler. O zaman kararımızı vereceğiz. Birlikte kararımızı vereceğiz. Hep beraber kararımızı vereceğiz. Adaleti kim savunuyorsa, evet, destek vermemiz lazım. Adaletin yanında durmamız lazım” ifadelerini kullandı.

UMUTSUZLUĞA KAPILMA
HAKKIMIZ YOK
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Pek çok sorun dile geliyor. Hepsinin farkındayız. Ama kanaat önderleri olarak bu ülkenin, Nevşehir’in saygıdeğer muhtarları olarak, sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayacağız, böyle bir hakkımız da yoktur, yetkimiz de yoktur. Eğer biz az önce şehitlerimiz gazilerimiz için saygı duruşunda bulunduysak ve hep beraber İstiklal Marşı’nı okuduysak, bizim umutsuzluğa kapılma hakkımız yoktur. Bir parti ne zaman ki ‘ben devletim’ demeye başlarsa orada tehlike var demektir. Hiçbir parti ‘ben devletim’ diyemez. Çünkü partilerin görev süresi ayrı, devlet ayrıdır.”

CHP isim isim sabıka listesi çıkarıyor
Gazeteci Barış Pehlivan, CHP’nin Sezgin Baran Korkmaz hakkında harekete geçtiğini yazdı. Pehlivan dünkü yazısında, Avusturya’da tutuklu bulunan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili dikkat çeken bir detaya yer verdi. Pehlivan, son olarak Avusturya Wels Mahkemesi’nin Türkiye’ye iade kararı verdiği Korkmaz için CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla harekete geçtiğini ifade etti. Pehlivan’ın aktardığı bilgiye göre, CHP “Sezgin Baran Korkmaz kiminle ne yaptı” broşürü hazırlıyor. Broşürde, kara para aklama ve rüşvet iddialarının ayrıntıları not edildi. SBK’nın siyaset, bürokrasi ve yargı bağlantısı isim isim yazıldı. Broşürün adı ise “Sabıka Holding” olacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top