Üniversiteye ak partili rektör atandı

Üniversiteye ak partili rektör atandı
Dün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni rektör atamalarında dikkat çeken isimler yer aldı. Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘reis’ diyen Anadolu Üniversitesi rektörünün istifasının ardından boşalan koltuğa TÜRGEV...

Dün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni rektör atamalarında dikkat çeken isimler yer aldı. Sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘reis’ diyen Anadolu Üniversitesi rektörünün istifasının ardından boşalan koltuğa TÜRGEV tarafından kurulan İbn Haldun Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fuat Erdal atandı. Ayrıca 2015 yılındaki genel seçimlerde AK Parti milletvekili aday adayı olan isim Selçuk Üniversitesi’ne rektör oldu.
Instagram’dan yaptığı canlı yayınla gündeme gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘reis’ diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, geçen mayıs ayında sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı’na istifasını vermişti.
YENİ REKTÖR TÜRGEV’DEN
Çomaklı’nın yerine Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fuat Erdal atandı. Erdal, İbn Haldun Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve İktisat Bölüm Başkanı olarak görev yapıyordu. 2017-2018 yılında hizmete açılan İbn Haldun Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde yer aldığı Türkiye Gençlik ve Eğitim Vakfı (TÜRGEV) tarafından kuruldu.
AK PARTİ ADAY ADAYI
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dikkat çeken bir başka atama ise Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’ne yapıldı. Sözcü’de yer alan habere göre, rektör olarak görevlendirilen 1980 doğumlu Prof. Dr. Metin Aksoy, 2015 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti Yozgat Milletvekilliği Aday Adaylığı için Selçuk Üniversitesi Uluslararası ve İlişkiler Bölümü Öğretim Üyeliği görevinden istifa etmişti.
HACETTEPE’DE GELENEK SONA ERDİ
Öte yandan yapılan bir başka rektör atamasıyla da Hacettepe Üniversitesi’nde bir gelenek sona ermiş oldu. Bugüne kadar hep Tıp Fakültesi kökenli isimlerin rektör olduğu Hacattepe’de bu defa Maliye Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran koltuğa oturdu.
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan aldığı kararla, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Rektörlüğüne Prof. Dr. Semih Aktekin, Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgut Özkan getirildi.

GÜREŞÇİ Rıza KAYAALP SPOR MÜŞAVİRLİĞİNE ATANDI

Resmi Gazete’de yayımlanan bir diğer atama kararına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliğine güreşçi Rıza Kayaalp atandı. Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli güreşçi Rıza Kayaalp, 2013 yılında Gezi eylemleri için ‘Ermeni işi’ demiş ve ‘ırkçılık’ nedeniyle 6 ay spordan men cezası almıştı.

‘ŞİRKETLEŞEN ÜNİVERSİTE’

Eğitim Uzmanı Alaaddin Dinçer, önceki gün Cumhurbaşkanlığı’na sunulan yeni üniversite modellerini köşesine taşımış, ‘Hoş Geldin Üniversite AŞ!’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bugün indirgemeci, en küçük bir muhalif sese ve farklılığa tahammül etmeyen yasakçı ve baskıcı bir anlayış ve bakış açısı ile yönetilmekte olan üniversitelere, hazırlanan “reform” taslağı ile hoş geldin “şirketleşen üniversite” demekten başka bir tanım kalmamaktadır. Üniversitelerde demokratikleşme ihtiyacı ve sorunlar dünde vardı, bugünde var, bu anlayışla gidilirse yarında olacak gibi görünüyor”