Ünlü isimler, Karagöz sahnesinde

Ünlü isimler, Karagöz sahnesinde
Oyuncu Cemal Fatih Polat, yaklaşık 2 yıldır hayat verdiği sıra dışı gösterisini Bağdat Caddesi’nde sergilemeye başladı. Geleneksel Karagöz yapım tekniğiyle hayat verdiği efsane isimler Bağdat Caddesi’nde büyük beğeni...

Oyuncu Cemal Fatih Polat, yaklaşık 2 yıldır hayat verdiği sıra dışı gösterisini Bağdat Caddesi’nde sergilemeye başladı. Geleneksel Karagöz yapım tekniğiyle hayat verdiği efsane isimler Bağdat Caddesi’nde büyük beğeni topluyor.

Neşet Ertaş’tan, Zeki Müren’e, Fazıl Say’dan, Louis Armstrong’a, Pavarotti’den Freddy Mercury’e kadar çok sayıda unutulmaz sanatçının şarkıları gölge tiyatrosu perdesinden Bağdat Caddesi’ne yayılıyor. Polat, Karagöz’le tanışmasını ve yeni gösterisinin hikayesini şöyle anlattı:

“2009 yılında Karagöz oynatmaya başlamıştım. 2017 yılında tasvirleri yapmayı öğrendim. Pandemide eve kapanınca sanatçı figürleri yapmaya başladım. Aşık Veysel’le başladım, Cem Karaca, Fazıl Say derken Pavarotti’ye kadar uzanan bir sanatçılarım oldu. O dönemde bu figürleri sokağa taşıdım. Sokakta insanlar bu küçük perdeden bu figürleri izlemeye başladılar. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok festivale davet ediliyorum. Tunus’a Romanya’da, Bulgaristan’da festivallere katıldım.”