Ünlü keman virtüözü Türkiye’de

Ünlü keman virtüözü Türkiye’de
Bu yıl 30. yılını kutlayan Tekfen Filarmoni, Ekim ayı konserleri ile İstanbul ve Ankara’da klasik müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor.5 Ekim’de İstanbul, 6 Ekim’de ise Ankara’da sahne almaya hazırlanan Şef Aziz Shokhakimov...

Bu yıl 30. yılını kutlayan Tekfen Filarmoni, Ekim ayı konserleri ile İstanbul ve Ankara’da klasik müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

5 Ekim’de İstanbul, 6 Ekim’de ise Ankara’da sahne almaya hazırlanan Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, Dünyanın en sevilen keman sanatçılarından Roby Lakatos ve günümüzün önde gelen kanun virtüözlerinden Göksel Baktagir’i ağırlayacak.

Türkiye’nin sayılı özel sanat kurumlarından Tekfen Filarmoni, ekim ayında İstanbul ve Ankara’da arka arkaya vereceği konserlerle kuruluşunun 30. yılında klasik müzik severlerle buluşmaya devam ediyor. Daimî şef ve sanat direktörü Aziz Shokhakimov yönetiminde 5 Ekim’de İstanbul Zorlu PSM’de çalacak olan orkestra, 6 Ekim’de de Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında CSO Ada Ankara’da konser verecek.

Orkestranın dünya çapında büyük beğeniyle takip edilen ünlü Macar keman virtüözü Roby Lakatos ve Grubu’na eşlik edeceği yüksek tempolu programda, dinleyiciler konuk sanatçısı ve Tekfen Filarmoni ile uzun yıllardır iş birliği yapan Göksel Baktagir’in kanunuyla Macarların geleneksel çalgısı olan cimbalom ile doğaçlama atışmasına tanık olacak.