Ünlülere çağrı: Reklamlarda oynamayın

Ünlülere çağrı: Reklamlarda oynamayın
Türk Eczacıları Birliği (TEB), Covid-19 salgınıyla birlikte doğal organik ve zararsız olduğu iddiasıyla reklamı yapılan bitkisel ürünler, vitaminler, mineraller ve gıda takviyelerinde artış olduğunu açıkladı. Birlik, bu...

Türk Eczacıları Birliği (TEB), Covid-19 salgınıyla birlikte doğal organik ve zararsız olduğu iddiasıyla reklamı yapılan bitkisel ürünler, vitaminler, mineraller ve gıda takviyelerinde artış olduğunu açıkladı. Birlik, bu tarz ürünlerin yanlış kullanımı sonrası ciddi sağlık sorunlarının yanında ölümlerin de meydana geldiğini belirtti. TEB, açık mektubunda şu ifadelere yer verdi:
“Sağlık çalışanları olarak sadece salgınla mücadele etmiyoruz. Cehalet, bilim düşmanlığı, aşı karşıtlığı/kararsızlığı gibi içinde bulunduğumuz yüzyılda konuşulması dahi abes olan konularla da mücadele ediyoruz.”
TEB, bu ürünlerin reklamını yapan ünlülere de şu çağrıda bulundu: “TEB olarak, sizlerden bilinçsiz tüketimin ve halk sağlığı riskinin ortadan kaldırılması adına bu tarz ürünlerin reklamlarında yer almamanızı rica ediyoruz.”